У навчальному закладі вжито невідкладних заходів щодо
створення умов для організації харчування школярів. Організовано повноцінне,
безпечне та якісне харчування учнів (замовлення та прийняття до закладу
безпечних і якісних продуктів харчування та продовольчої сировини в необхідній
кількості, додержання умов і термінів їх зберігання , технології виготовлення страв, правил особистої гігієни
працівників харчоблоку, виконання норм харчування. Заборонено замовляти,
приймати, та використовувати м'ясо, яке не пройшло
ветеринарний контроль, м'ясні обрізки, субпродукти, а також свинину, жирну,
річкову та копчену рибу, гриби, соуси, перець, майонез, вироби у фритюрі, у
тому числі чіпси, вироби швидкого приготування, газовані напої, квас,
натуральну каву, кремові вироби. Заборонено використовувати продукти, що
містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку, консерванти.
Розроблено та затверджено графік чергування
вчителів та учнів у шкільній їдальні.
Проводиться
облік учнів, які отримують безкоштовне
гаряче харчування, а також гаряче харчування за кошти батьків. Із 27 учнів
охоплено гарячим харчуванням 24, з них 11 учнів 1- 4 класів, що становить 100 %. Із 16 учнів 5 – 11 класів харчується 13 учнів, що становить 81 %.
Для учнів початкових класів надається безкоштовне харчування з розрахунку 6.00 грн. Розроблено
примірне меню, затверджене СЕС. Систематично адміністрацією здійснюється нагляд за якістю та строками використання
продуктів харчування та видачі страв.
Працівники харчоблоку проходять медогляд згідно вимог. Продукти, які використовуються
для приготування страв, мають сертифікати якості. Постійно опрацьовується та надається інформація щодо кількості дітей, які одержують
харчування. Регулярно здійснюється складання щоденного меню на підставі
примірного двотижневого меню-розкладки та затверджується директором НВК.
|