Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 28.04.2024, 11:31

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ОХРІМІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВОВЧАНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЧУГУЇВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Меню сайту
Форма входу
Погода
    Охримовка 
    Календар подій
    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
    Головна » Архів матеріалів


    Тема уроку: «відкритий урок з української мови в 5 класі. Групи слів за значенням: синоніми, антоніми, омоніми»

    Вчитель: Комишанченко Т. В.

    Просмотров: 807 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)


    Згідно графіка навчальних екскурсій та навчальної практики  під час весняних канікул проведено екскурсію в Харківському музеї природи для учнів 5, 6, 7 класів.

    Прослухано лекцію екскурсовода «Разнообразие животного и растительного мира»



    Просмотров: 706 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)



    Згідно з річним планом роботи відбувся  конкурс-огляд художньої самодіяльності серед учнів Охрімівського НВК

    Учасниками районного етапу конкурсу-огляду визначено танцювальну групу «Намистинка», дует «Веселка» 

    Просмотров: 448 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)


    Відповідно до наказу від 20.03.2013 № 27 проведено загальношкільні змагання з тенісу. Переможцями визначено серед хлопців:

     І місце – Титаренко Євген (11 клас)

    ІІ місце – Лебеденко Артем (7 клас)

    ІІІ місце – Бухар Євгеній (11 клас)

    Серед дівчат:

    І місце – Самойленко Яна (7 клас)

    ІІ місце – Лебеденко Анастасія (6 клас)

     ІІІ місце – Потапенко Вікторія (6 клас)

    Просмотров: 431 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)

        















          













        11 березня відбулася загальношкільна  лінійка, присвячена 199 – річчю з дня народження  Т.Г. Шевченка , літературна вікторина «Чи знаєте ви творчість Т. Г.Шевченка», конкурс ілюстрацій творів поета.

    Просмотров: 705 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)

    Голова профспілкового комітету – Мелещенко Л.О.

    Комісія з питань соціального страхування :

    Голова комісії – Мелещенко Л.О., заступник – Ткаченко С. А., члени комісії – Ляшенко О.В., Тесленко С.В., Шмаков О. М.

    Відповідальний за охорону праці та техніку безпеки Рослякова К. Ф.

    Відповідальний за соціально-економічний та правовий захист – Шмаков О.М.

    Відповідальний за культурно-масову та спортивну роботу – Ганшина О.О.

    Ревізійна комісія – Ганшина О.О., Комишанченко В.А., Потапенко В.М.




    Просмотров: 449 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)

    У батьків із школою стосунки нерідко бувають складні... За одинадцять років багато з них так і не можуть переступити через страх відвідування батьківських зборів, "індивідуальних консультацій", на які періодично запрошують вчителі. Але будь-хто з батьків розуміє: роз'єднаність із школою викликає непривабливі наслідки для обох сторін, не кажучи про дитину, яка, як і в давні часи, залишається яблуком розбрату двох соціальних інститутів – сім'ї та школи.

    Школа не завжди може задовольнити всі запити батьків. Зрозуміло також, що наявні у школі умови вимагають кращого, а рівень оплати праці, що існує зараз у системі освіти, не дозволяє батькам наполягати на багатьох своїх вимогах. І все ж таки... Якщо глянути на ситуацію по-іншому, то що ж зрештою залежить від нас, батьків? Як ми будуємо наші взаємостосунки зі школою? Не є таємницею те, що школа – це величезний "полігон" для конфліктів, які часом провокуються нами, батьками. Змінити устрій шкільної системи нам не під силу, але, можливо, можна змінити щось у собі?..

    Не вимагайте від школи більше, ніж вона може дати. Школа – це частина життя дитини. У першокласників – більша, у випускників – менша. Потурбуйтеся про те, щоб ваша дитина жила цікавим життям і поза школою, тоді можливі шкільні поразки і невдачі не будуть настільки руйнівними для її особистості.

    Учителі, як і всі інші люди, різні. Не узагальнюйте і не переносьте своє невдоволення на весь колектив школи. Напевне, серед педагогів знайдуться ті, з ким ви можете знайти спільну мову та розуміння.

    При виникненні неприємної ситуації, пов'язаної з вашою дитиною, пам'ятайте, будь ласка, що ви – єдина людина, здатна надати їй моральну підтримку при загальному "розборі". Ваше завдання в школі – прояснити становище, а от усі "заходи" краще застосовувати вдома після ретельного спільного обговорення із сином чи донькою.

    Приходячи до школи, обов'язково просіть вести діалог на основі конкретних фактів, а не на основі особистих вражень учителів. Враження бувають інколи дуже суб'єктивними, і не варто опиратися лише на них. Намагайтеся зібрати різноманітну інформацію про життя дитини і проаналізуйте її самостійно.

    Спробуйте також зрозуміти не тільки особливості поведінки вашої дитини в класі (школі), але й загальну атмосферу навчального закладу. Будь-які вчинки дітей пов'язані із соціальним контекстом, в якому вони розвиваються. Не кваптеся робити поспішні висновки, не зрозумівши справжньої причини саме такої поведінки дитини.

    Не приймайте вчительську правоту на віру. Звичайно, не слід обговорювати з дитиною тільки негативні якості (вчинки) учителів. Спробуйте в кожному явищі знайти ту краплю корисного, яка неодмінно присутня в ньому. Вчіть цьому дитину.

    Намагайтеся регулярно приходити на батьківські збори. По можливості просіть класного керівника повідомити порядок денний та тривалість зборів.

    На самих зборах піднімайте питання загального характеру, важливі для всіх. Усі проблеми, пов'язані саме з вашою дитиною, доцільно розглянути в індивідуальній розмові з учителем. Однак, краще для такої розмови вибрати спеціальний час, оскільки після загальних зборів повноцінна розмова може не відбутися, певні нюанси залишаться нез'ясованими.

    Подумайте, чим саме ви можете допомогти школі чи конкретному вчителеві. Не завжди ця допомога повинна проявлятися у матеріальній підтримці. Може статися, що ви володієте якоюсь корисною для школи інформацією чи можете надати консультації, пов'язані з вашою професійною діяльністю або здатні допомогти школі у тиражуванні навчальних матеріалів, забезпеченні комп'ютерними програмами тощо.

    Ваша активна участь у житті школи сприятиме позитивному впливові не тільки на вашу дитину, але й на весь освітній простір, в якому вона знаходиться.

    І останнє. Для того, щоб навчити дитину дотримуватися соціальних норм, батьки повинні не тільки розповідати про них людині, котра дорослішає, але й демонструвати це на практиці. Подумайте, будь ласка, якими бачить дитина ваші ділові та особисті стосунки з учителями? Чи згодні ви, щоб ваші син чи донька будували свої взаємостосунки з людьми, користуючись саме вашим прикладом? Якщо так – вас можна тільки привітати. Якщо ні – ви маєте час, щоби щось змінити.

    Просмотров: 423 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)

    23 лютого відбувся турнір з шахів та шашок  в Вовчанскій гімназії № 1

    В турнірі брали участь і учні Охрімівського НВК. 
    Титаренко Євген
    Лебеденко Артем
    Самойленко Яна 


    Просмотров: 448 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (3)

     Проведення змагань „Спорт протягом життя” сприяє зміцненню здоров'я, розвитку основних фізичних якостей та рухових здібностей, підвищенню рівня фізичної підготовленості учнівської молоді. 

     
    Просмотров: 424 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)

    У навчальному закладі вжито невідкладних заходів щодо створення умов для організації харчування школярів. Організовано повноцінне, безпечне та якісне харчування учнів (замовлення та прийняття до закладу безпечних і якісних продуктів харчування та продовольчої сировини в необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання , технології  виготовлення страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку, виконання норм харчування. Заборонено замовляти, приймати, та використовувати м'ясо, яке не пройшло  ветеринарний контроль, м'ясні обрізки, субпродукти, а також свинину, жирну, річкову та копчену рибу, гриби, соуси, перець, майонез, вироби у фритюрі, у тому числі чіпси, вироби швидкого приготування, газовані напої, квас, натуральну каву, кремові вироби. Заборонено використовувати продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку, консерванти. Розроблено та затверджено  графік    чергування  вчителів та учнів   у шкільній їдальні.

             Проводиться облік учнів, які отримують  безкоштовне гаряче харчування, а також гаряче харчування за кошти батьків. Із 27  учнів охоплено  гарячим харчуванням 24, з них 11 учнів 1- 4 класів, що становить 100 %.  Із 16 учнів 5 – 11 класів харчується 13  учнів, що становить   81 %.  

    Для учнів початкових класів     надається  безкоштовне харчування з розрахунку 6.00  грн.  Розроблено примірне меню, затверджене СЕС. Систематично адміністрацією здійснюється  нагляд за якістю та строками використання продуктів харчування та видачі страв.

    Працівники харчоблоку проходять  медогляд згідно вимог. Продукти, які використовуються для приготування страв, мають  сертифікати якості.

    Постійно опрацьовується та надається  інформація щодо кількості дітей, які одержують харчування. Регулярно здійснюється  складання щоденного меню на підставі примірного двотижневого меню-розкладки та затверджується директором НВК.  

    Просмотров: 427 | Добавил: defaultNick  | Комментарии (0)

    « 1 2 ... 29 30 31 32 »
    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz